مشاوره روانشناسی

همه ما در طول زندگی خود شاهد تجربیات و اتفاقاتی بوده و هستیم که مستقیم یا غیر مستقیم بر زندگی و شیوه زیست ما اثر می گذارند. گاهی این وقایع چنان بر زندگی مان اثر می گذارند که ما فرد دیگری می شویم، در این شرایط نیاز به یک متخصص داریم تا از او مشورت بگیریم و خود را در مسیر صحیح قرار دهیم. البته کار روانشناس فقط رفع اشکالات ذهنی نیست. روانشناسان به بهتر شدن زندگی مراجعان خود هم کمک می کنند. مشاوره به معنای مشورت کردن، رایزنی و بهره گیری از فکر، علم و اندیشه فرد متخصص دیگر است.

مشاوره روانشناسی چیست؟
چرا مشاوره روانشناسی؟
مشاوره روانشناسی برای چه کسانی؟

مشاوره روانشناسی چیست؟

پایگاه بین المللی «توانمندی هایی که به آن نیاز دارید» مشاوره روانشناسی را رابطه ای مبتنی بر اعتماد می داند که بین مراجع و مشاور زمانی رخ می دهد که مراجع و مشاور در یک جلسه اختصاصی به بررسی مشکلاتی اعم از استرس، اضطراب، وسواس، احساسات و هیجانات می پردازند و در مسیر ایجاد تعادل در کارکردهای روانی مراجع با یکدیگر تلاش می کنند. در واقع کاری که مشاور می‌کند کمک به مراجع برای دیدن واضح تر و دقیق تر مسائل از جنبه‌های مختلف و از زاویه ای دیگر است. مشاوره می تواند مراجع را قادر سازد تا او بیشتر و دقیق تر برای ایجاد نقاط مثبت در رفتار خود گام بردارد. امیر المومنین علی (ع) هم اشاره می کند که «بهترین پشتیبان مشورت است»؛ این سخن فارغ از اینکه یک حکیم و دیندارد آن را گفته است، سخنی عقلانی و علمی نیز هست.

اگر هنوز مطمئن نیستید که مشاوره روانشناسی می تواند شما را رشد دهد، ادامه این مطلب را بخوانید.

چرا «مشاوره روانشناسی»؟

اگر تا به حال حتی یکبار در مورد خودتان با موقعیت های زیر رو به رو شده اید یا حتی سوالی مشابه موارد زیر از خود پرسیده اید، قطعا مشاوره روانشناسی به شما کمک خواهد کرد. در طول مشاوره روانشناسی می آموزید چه طور به بهترین شکل به سوالات زیر پاسخ دهید، خود و خانواده تان را در بهترین و مطلوب ترین مسیر حرکت دهید. مشاوره روانشناسی مهم است چون سوالات زیر مهم و پاسخ آن ها مهم تر است:

  • من نمی توانم با مرگ عزیزانم کنار بیایم.
  • چرا در تمام مصاحبه های شغلی که تا به حالا داشته ام زبانم بند می آمده است؟
  • احساس ناامیدی عجیبی دارم، احساس می کنم در جهان پوچی زندگی می کنم.
  • من از چیزهایی وحشت دارم و می ترسم که اطرافیانم با فهمیدن آن ها مرا به تمسخر می گیرند. 
  • چرا من از ارتفاع ترس شدید دارم؟
  • چرا نمی توانم با پرد و مادرم ارتباط خوبی داشته باشم؟
  • آیا ممکن است بتوانم با همسر و فرزندانم ارتباط سازنده ای ایجاد کنم؟
  • من به چیزها و رفتارهایی عدت دارم که می دانم بد هستند اما نمی توانم آن ها را کنار بگذارم. 
  • می خواهم ذهنی سریع تر، دقیق تر و پویاتر داشته باشم، لازم است چه کار کنم؟

اگر فکر می کنید لازم است دقیق تر درباره مشاوره رواشناسی اطلاعات کسب کنید، به ادامه همین مطلب بروید. 

«مشاوره روانشناسی» برای چه کسانی است؟ آیا به درد من می خورد؟

مشاوره روانشناسی مناسب تمام کسانی است که قصد دارند بر مشکلات خود غلبه کرده و طعم رشد در جوانب مختلف زندگی را حس کنند. اگر یکی از موارد زیر باعث رنجش شما و اطافیان تان شده است و به دنبال توسعه مهارت های شخصی خود هستید، مشاوره روانشناسی قطعا مناسب شماست و شما در دسته مخاطبان آن قرار دارید.

  1. عدم پذیرش مرگ عزیزان
  2. استرس و اضطراب
  3. وسواس ذهنی و عملی
  4. افسردگی
  5. فوبیا (ترس شدید)
  6. عادت های ناسالم و اعتیاد
  7. اختلالات روانی
  8. افزایش عملکرد ذهنی
  9. توسعه نظم و ترتیب ذهنی

اگر در مورد دوره «مشاوره روانشناسی» هنوز سوالی برای شما در زمینه شیوه برگزاری، مدل جلسات و… باقی مانده است، کافی است با ما تماس بگیرید.